Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Budapesti Tagintézménye

1083 Budapest, Práter u. 11-17. | +36-1-280-1297 | http://www.sztbenedekiskola.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátsága fenntartásában működő Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium az ezer éves pannonhalmi bencés oktatási hagyományokra épít. Számunkra fontos az egész ember – aki test, lélek és szellem egysége – megszólítása és nevelése.

Célunk, hogy tanulóinkat eredményesen készítsük fel a sikeres érettségire és továbbtanulásra, illetve szakmai vizsgára, emellett kreatív, innovatív, a világra nyitott, egyéni teljesítményre és csoportmunkára egyaránt képes, korszerű, több területen is mobilizálható tudással rendelkező, a piacgazdaságban talpon maradni képes embereket képezzünk, akik tisztában vannak saját értékeikkel, tisztelik a hagyományokat és biztos szellemi alapokon állva hasznos tagjai a magyar társadalomnak.

Iskolánk keresztény, katolikus iskola. Jelentkezéskor nem feltétel a vallásos háttér, de elvárjuk a belső nyitottságot a hozzánk érkező diáktól, aki szabadon dönt arról, hogyan fog viszonyulni az evangélium örömhíréhez. Arra törekszünk, hogy aki bejön hozzánk, kapjon többet emberségben, tudásban, hitben, így valósítva meg iskolánkban is a bencések jelmondatát, amely a boldog emberi élet, s az abban való állandó munkálkodás és kiteljesedés vágyát fogalmazza meg: Pax et Gaudium – Béke és Öröm.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek