Ne dőlj be az álruhás csalóknak, mert sok pénzt fizethetsz!

Oszd meg másokkal!

Desktop
a kép illusztráció (fotó: kezikonyvunk.hu)

Álruhás csalók csapják be az embereket hamis csatornatisztítási ajánlattal - tette közzé a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM). A társaság tájékoztatása szerint a csalók az FCSM munkatársainak adják ki magukat, és nagyobb összegű készpénzt követelnek főként idős emberektől.

A megkárosított ügyfelek elmondása szerint az "álcsatornások" nem létező dugulást állapítanak meg, vagy például kétévenként végzendő kötelező tisztítást emlegetnek. A gyanútlanul aláírt megrendelés után készpénzfizetésre kötelezik a becsapottakat. A szolgáltatás árát pedig rendkívül magasan szabják meg, egy budafoki bejelentőtől például 120 ezer forintot akartak elkérni.

Az FCSM arra hívja fel a figyelmet, hogy ha nem hívtunk az otthonunkba dugulás miatt szakembereket, akkor mindenképpen legyenek gyanúsak a váratlanul betoppanó, magukat a közszolgáltató alkalmazottainak kiadó és azonnal intézkedni akaró szerelők.

A csalók munkaruhát és sárga láthatósági mellényt is viselhetnek. Ezek sokszor nem egységes, emblémázott és feliratozott ruhaneműk, ahogy a járművek sem, amelyekkel érkeznek.

Fontos, hogy semmilyen, hivatalosnak tűnő nyomtatványt ne írjunk alá addig, amíg nem győződtünk meg arról, hogy az mire kötelez.

Az FCSM emblémával ellátott, egységes ruházatú, arcképes igazolvánnyal rendelkező dolgozói nem házalnak csatornatisztítási ajánlattal és legfőképpen nem követelnek készpénzt.

A társaság kéri, hogy akit gyanús emberek próbálnak becsapni, azonnal tegyen bejelentést a rendőrségen, vagy érdeklődjön az FCSM központi ügyeletén, az éjjel-nappal díjmentesen hívható 06-80/455-000 telefonszámon.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?