9-10 éves lányokat kényszerítettek szexre a nevelők az Alföldi utcai nevelőotthonban, zsebpénzt és kimenőt ígérve? Rendőrségi nyomozás és vizsgálat indult

Desktop
Az Alföldi utcai nevelőotthon
Az Alföldi utcai nevelőotthon
A józsefvárosi Alföldi utcában van az a nevelőotthon - hivatalos nevén a Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Alföldi utcai, I. Számú Befogadóotthona - ahol a nevelők szexre kényszerítették a gyerekeket a magasabb zsebpénzértt, illetve kimenőért cserébe - derítette ki a Magyar Nemzet.
 
Rendőrségi nyomozás és belső vizsgálat is indult az ügyben, az utóbbi végét két héten belül ígérik.
 
Eddig 15 olyan fiatalt találtak, akik mesélni mertek arról, mi is folyik az intézmény falai között. Az érintett gyerekek 9–10 és 13–15 évesek. Tegnap este az ATV Egyenes beszéd című műsorában megszólalt az intézet egyik lakója, aki májusban került az otthonba. A 16 éves lány elmondta: neki is felajánlották, hogy álljon prostituáltnak, és azt is, hogy feküdjön le nevelőkkel, akkor több lesz a zsebpénze. Arról is beszélt, hogy az egyik nevelő felajánlotta neki, ha otthagyja a pasija, menjen fel hozzá, és „megvigasztalja”. A lány információi szerint 9-10 éves gyerekeknek kellett orálisan kielégíteni nevelőket. Azt is állította, volt olyan női nevelő, aki rendszeresen verte a rábízott gyerekeket, egyiküket például lerúgta a lépcsőn. Egy alkalommal fordult rendőrséghez, de 11 napon belül lezárták az ügyét, mert a nevelők azt mondták, hogy hazudik. 
 
A Bors szerint pedofil nevelők dolgoznak az otthonban, és forrásaik szerint egy lány teherbe is esett egy nevelőtől, s meg is szült a babát. A lap a következő párbeszédet idézi az egyik lány vallomásából: 
 
– A férfi nevelők meg a lányokat tartották terrorba.
 
– Ezt kifejtenéd?
 
– Fogdosták őket, ki akartak kezdeni velük. Szexuális felvilágosítást kaptak, olyan is volt, hogy gyakoroltatták.
 
– A gyakoroltatták dolgot részleteznéd? Persze csak ha nem baj.
 
– Volt olyanra példa, hogy kézzel elégítették ki a nevelőt, a kislánynak meg a szájába kellett vennie a...
 
– Hány évesek voltak?
 
– A kisebbek 9 és 10.
 
 
A Magyar Nemzet megtalálta azt a Facebook-oldalt, amelyre olyan beszélgetések fotóját töltötték fel, ahol a nevek kitakarásával van szó szexuális zaklatásról, durva bánásmódról és mindennapos drogozásról is. 
 
Az Alföldi utcai otthonban általában 2-3 hónapot töltenek a gyermekek, óvodás korúak, kisiskolások és tinédzser lányok. A legtöbbször olyan fiatalok kerülnek egy ilyen központba, akiket a saját érdekükben szakítanak ki a családjukból. Összesen nyolc nevelő, 23 gyermekfelügyelő, egy pszichológus, egy fejlesztőpedagógus és egy gyermekvédelmi ügyintéző szerepel a honlapon elérhető alkalmazotti listán. Az alkalmazottak szerint valamiféle bosszúhadjáratról és lejáratásról van szó, s ezek mögött épp olyan szülőket sejtenek, akiktől akaratuk ellenére elvették a gyermeküket. 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek