BKK-botrány: az ügyészség a hekker srácnak adott igazat

Oszd meg másokkal!

Desktop
A kép illusztráció

Korábbi cikkek a témában:

Nem gyanúsítják többet azt a hekker fiút, aki felhívta a BKK figyelmét a rendszer hiányosságára - írja az Index.

"Az ügyészség helyt adott az engem védő Társaság a Szabadságjogokért ügyvédje által tett panasznak az ügyemben, ezáltal nem tekintenek a továbbiakban gyanúsítottnak, felmentettek" - írta a hekker a Facebookon.

"Az ügyészség megállapította, hogy a célom valóban és nem cáfolhatóan a biztonsági rés feltárása és ennek közlése volt a BKK felé, amelyet két e-mail címre is megtettem, de erre választ nem kaptam. Megállapították, hogy ahhoz, hogy kétséget kizáróan meggyőződjek a rendszerhibáról, szükséges volt a vásárlás befejezése; továbbá azt is, hogy a cselekményem vezetett ezen informatikai rendszer olyan módon történő kijavításához, mely kizárja a hasonló cselekmények kivitelezését a továbbiakban; a fentiek alapján pedig azt, hogy cselekményem nem veszélyes a társadalomra, mely a bűncselekmény megállapíthatóságának törvényi előfeltétele."

Emellett megállapították, hogy a bejelentés közérdekű bejelentésnek minősül.

Július 21-én a rendőrök vitték el kihallgatásra a fiút, aki feltörte a BKK online jegyvásárlási rendszerét, állítása szerint azért, hogy bizonyítsa, milyen biztonsági rések vannak benne.

Az eset közfelháborodást váltott ki, mert bár arról megoszlanak a vélemények, hogy nevezhető-e a fiú etikus hekkernek, és megfelelően járt-e el. A két cég válaszreakciója is erősen megkérdőjelezhető volt, amiért – a közvélemény nyomása után – bocsánatot is kértek, a T-Systems német anyacége pedig elhatárolódott a magyarországi leányvállalatától. A hekkert akár nyolc év börtönnel is büntethették volna - írja az Index.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek