A vízcsap megnyitásával nem csökkenthetjük a dunai vízállást!

Oszd meg másokkal!

Desktop
Bármennyire is hitelesnek tűnt a felhívás, a vízcsapok „esetleges megnyitásával” NEM lehet csökkenteni a Duna vízszintjét Budapesten!

Körülbelül öt órát, illetve 4-5 bejegyzést élt az a ma létrehozott oldal a Facebookon, melynek egyik posztja szerint Budapest lakossága azzal is tehet az árvíz ellen, ha egyszerre sokan megnyitják a vízcsapokat. A Fővárosi Csatornázási Művek logóját és annak néhány hírét átvevő oldal ezen gyanús felhívása többek között azt állította, hogy a lakosság 10%-ának bevonásával a fenti módszerrel a Duna vízszintje akár 35-50 centiméterrel is csökkenhet. Azt is hozzátették, hogy a fogyasztókat természetesen a főváros kártalanítani fogja, amennyiben részt vesznek az akcióban.

A hír láttán az ittlakunk.hu értesítette a Fővárosi Csatornázási Műveket, ahol közölték, hogy ez természetesen álhír. Pár perccel később a Facebook-oldalt sikeresen töröltették is – a felhívást ekkorra körülbelül 70-en osztották meg az üzenőfalukon.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek