Bezárják a Práter utcai általános iskolát?

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: indafoto.hu)
Az önkormányzat bezáratná Budapest egyik legnagyobb hírű iskoláját, a Práter utcai általános iskolát. A Német utcai Németh László iskolával tervezik összevonni, a Práter helyére egy alapítványi iskola jönne, az ő helyükre meg a Nemzeti Közigazgatási Egyetem egy része.

Sinapis-Vermes Klárát, a Práter utcai általános iskola igazgatónőjét tavaly augusztusban öt évre nevezték ki, idén márciusban azonban már a Práter és a Németh összeolvasztásáról írt alá szándéknyilatkozatot a képviselő-testület. A szülők beadványban tiltakoznak az önkormányzatnál, Kocsis Máté pedig arra kérte a hivatalt, hogy a két intézmény dolgozóinak foglalkoztatásáról gondoskodjon. Ez nehezen lenne megvalósítható, a 29 tanárból 16-ot tudnának átvenni, a bő tucatnyi technikai dolgozóból kettőt.

A Práterre is kiterjed a „közoktatási esélyegyenlőségi program” nevű pályázat, amit a hivatal nyert el, és amelynek kedvezményezettjeként Józsefváros szerződésben vállalta, hogy a projektet a megadott helyszíneken valósítja meg. Ez az összeköltözéssel nyilván nem valósulhatna meg.

Szintén nehezen magyarázható, hogy miért a Prátert költöztetik a Némethbe, hiszen utóbbit erősen át kéne ehhez építeni, míg fordított esetben a Prátert nem. A Práter felújított tornaterme - amiben 100 milliós önkormányzati pénz is benne van -  például ki tudná szolgálni a két iskola diákjait, mígy a Németh tornaterme erre alkalmatlan. A Német utcai iskola ebédlője kicsi és ablak néküli, folyosói szűkebbek, termei sötétebbek, mint a Práter utcainak. 

A meg nem válaszolt kérdések erősítik a kósza híreket, mely szerint az egész mögött az áll, hogy egy szakképzést is folytató alapítványi középiskola költözne a Práter utcai épületbe, az ő helyükre pedig a Nemzeti Közigazgatási Egyetem valamelyik részlege érkezik - vagyis ez a verzió simán az iskola kitúrásáról szól. És ez csúnya.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?