Kertmozgalom Józsefvárosban - önkormányzati segítséggel

Oszd meg másokkal!

(forrás: okovolgy.hu)

Az önkormányzat 4 foghíj telket jelölt ki, amelyekre pályázni lehet, hogy zöldséget és gyümölcsöt termesszenek azokon - olvasható a hivatal portálján. A Magdolna utca 24. és 28, Karácsony Sándor u. 2,  és Tolnai Lajos u. 23. alatti telkekre egyházak és civil szervezetek pályázhatnak. A nyertesnek majd termőföldet, öntözőtartályt, konténert és a zárt kertbe való bejutás rendjét kell biztosítania a majdani ingyenes használóknak. A szerszámok és egyéb eszközök tárolására a pályázó kialakíthat tárolót is az ingatlanon.

A ketmozgalom célja, hogy a városban élők is megtermelhessék a fris, minőségi élelmiszereket. Emellet persze közösség- és városképformáló szerepe is van. A pályázatok részletes kiírását ezen a linken éred el. 

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek