160 ezer a császárért? Vizsgálat indult a II. Klinika főorvosa ellen

Oszd meg másokkal!

Illusztráció (forrás: index.hu)

Etikai vizsgálatot indított a SOTE II. Klinikájának vezetője az ellen az orvos ellen, aki a gyanú  (és a kismama) szerint pénzt kért egy sürgősségi császármetszésért - írta a 444. Íme a kismama beszámolója az esetről a Másállapotot a szülészetben Facebook-csoportból:

"Pár hete a SOTE II. Klinikán született a kislányunk sürgősségi császárral, az ügyeletes főorvos és egy rezidens doktornő műtött. Sajnos a fogadott orvosom síelni volt azon a héten, és szegényt nagyon bántotta is a lelkiismerete, hogy nem ő műtött.

A lényeg: este műtöttek, reggel az őrzőben éppen az ágy szélére másztam ki, amikor megjelent a főorvos. A szokásos sablon kérdések után rátért a lényegre, hogy az anyagiakat majd varratszedésnél rendezzük, neki van egy "költsége”, mert úgy szokás nála, hogy a műtőben jelen lévő csapatot ő fizeti ki, és a műtőnek is van egy "bérleti díja"!

Hát, hirtelen köpni-nyelni nem tudtam, csak annyit mondtam neki, hogy nekem van fogadott orvosom (amit tudott is, mert szülésznőt is fogadtunk), és vele megbeszélem a dolgokat. Erre csak annyi volt a válasza, hogy holnap is megkeres, és elmondja a varratszedést és az anyagi részleteket. Másnap jött,és elmondta, hogy a varratszedéskor, vagy távozáskor szeretné ha rendeznénk az anyagiakat, ami a magánrendelésének a tízszerese (160ezer)! Ja, és a műtőben utánam következett egy anyuka, akit szintén ő műtött (lepényleválás volt), vele ugyanezt eljátszotta szó szerint..."

Az orvos azt mondta a nőnek, hogy a műtő bérleti díját és a műtőben lévő csapatot fizetné ki ebből. A kismamán sürgősségi császármetszést kellett végrehajtani, ezért nem a saját orvosa, hanem az ügyeletes végezte a műtétet. A Facebook-bejegyzés alatt több hozzászóló is hasonló élményekről számol be, szóval bejáratott rendszerről lehet szó - írta az oldal.

FRISSÍTÉS: a SOTE hétfőn jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggesztették az orvost. A felfüggesztés a vizsgálat idejére szól, további tájékoztatást annak lezárulta után ígértek.

A Másállapot a szülészetben csoport nőnap alkalmából flashmobbal tiltakozik majd a Magyar Orvosi Kamaránál a hálapénz ellen. Azt kérik, vigyen mindenki üres borítékot, és azt dobják be a Kamara postaládájába. 

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek