Segíthetsz: csütörtökön véradás az ELTE BTK-n

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Vöröskereszt 30-án, csütörtökön véradásra várja a józsefvárosiakat az ELTE BTK épületébe (Múzeum krt. 4.) 11 és délután 3 óra között. Kérik, hogy minden véradó vigye magával Taj-kártyáját, személyi igazolványát (vagy valamely más fényképes igazolványát, például jogosítványt vagy útlevelet), ha van, akkor pedig a véradó igazolványát. Véradás előtt tanácsos mindenképp enni, inni, akkor is, ha a véradás után a véradók mindig kapnak egy kis ételt, italt. 

A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a véradás szervezésében. A biztonságos hazai vérellátáshoz évente 430 ezer egység vérre van szükség, évente több mint félmillió önkéntes véradományára számítanak a gyógyulásra váró betegek. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet tavaly több, mint 11 ezer véradást szervezett, ahol 448 ezer 905 véradó jelent meg. A múlt évben 58 ezer 962 volt az új véradók száma.

A szervezők minél több véradót várnak, mindenki mehet, aki 3 hónapon belül (nőknél 6 hónap) nem adott vért, minden vércsoportra szükség van. Ha tudtok, menjetek.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?