Egészségipari-biotechnológiai parkot építenének Józsefvárosban

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Baranyai Attila/Józsefváros újság)

A Semmelweis Egyetem (SE), a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) a Józsefvárosi Önkormányzattal egyetértésben egy Egészségipari-biotechnológiai Science Park létrehozását tervezi - írta az önkormányzat oldala. A tudásközpont célja a "megfelelő egészségipari környezet" megteremtése. A három egyetem és a hivatal szándéknyilatkozatot írt alá a témában. 

Egyelőre nincs meg, hogy hová kerülne a park, illetve mikor és mennyi pénzből kezdenék építeni, de azt várják, hogy az egész magyar oktatásra, a tudományos és vállalati életre kihat majd. A tudáspark várhatóan "meghatározó szerepet vállal az orvos- és egészségtudományokhoz kapcsolódó mindennapi gyógyításban, betegellátásban gyorsan hasznosítható kutatási tudásanyag megújításában, szoros, de egyben rugalmas együttműködést alakít ki az egészségipari szereplőkkel, továbbá a kutatás-fejlesztés és innováció terén kiemelten támogatja a nemzetstratégiai szempontból fontos hazai egészségipari, gyógyszeripari, biotechnológiai szektort" - írta a hivatali oldal. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek