Pénteken két helyen is segíthetsz véradással a kerületben

Oszd meg másokkal!

Desktop
Illusztráció
Illusztráció

A Vöröskereszt május 17-én, pénteken két helyen is véradásra várja a józsefvárosiakat.  Délelőtt 11 és délután 3 között az Avon Budapesthez (Hungária krt. 40-44..), délután 2 és este 6 óra között pedig az Europeum Plázába mehettek segíteni. Kérik, hogy minden véradó vigye magával tajkártyáját, személyi igazolványát (vagy valamely más fényképes igazolványát, például jogosítványt vagy útlevelet), ha van, akkor pedig a véradó igazolványát. Véradás előtt tanácsos mindenképp enni, inni, akkor is, ha a véradás után a véradók mindig kapnak egy kis ételt, italt. 

A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a véradás szervezésében. A biztonságos hazai vérellátáshoz évente 430 ezer egység vérre van szükség, évente több mint félmillió önkéntes véradományára számítanak a gyógyulásra váró betegek. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet tavaly több, mint 11 ezer véradást szervezett, ahol 448 ezer 905 véradó jelent meg. A múlt évben 58 ezer 962 volt az új véradók száma.

A szervezők minél több véradót várnak, mindenki mehet, aki 3 hónapon belül nem adott vért, minden vércsoportra szükség van. Ha tudtok, menjetek.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek