Így készíthetsz szaloncukrot házilag

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: Street Kitchen
Fotó: Street Kitchen

Olvasónk küldte az ötletet, hogyan lehet házilag szaloncukrot készíteni. Azt írta, évek óta ezt teszi, több okból is. Az egyik, hogy sokkal olcsóbb, mint egy ugyanilyen minőségű bolti szaloncukor, ugyanakkor finom is nagyon.

Nincs másra szükség mint, csokira, tejszínre és aszalt gyümölcsre, marcipánra, ki mivel szereti.

A csokoládét – ez lehet fehér-, tej- vagy akár étcsoki – gőz fölött fel kell olvasztani. Gőzről levéve hozzá kell keverni a tejszínt (100 g csokihoz 4 cl tejszín kell), majd félre kell tenni hűlni. Amikor félig kihűlt (kellemesen formálható állagú), kis golyókat kell formálni belőle, a közepébe belenyomni egy kis darab aszalt gyümölcsöt, marcipánt, ki mivel szereti. Ha készen van tálcára kell tenni, hűtőbe rakni és másnap először alufóliába becsomagolni egyenként, majd színes papírba tenni, mint egy szaloncukrot. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?