Ezeket a kerületi helyeket újítanák fel – az önkormányzat válasza

Oszd meg másokkal!

Nemrég kérdeztünk titeket a kerületi Facebook-oldalunkon arról, hogy szerintetek melyik józsefvárosi részekre férne rá leginkább egy alapos ráncfelvarrás. A tőletek kapott tippeket elküldtük az önkormányzatnak azzal a kérdéssel, hogy ezek közül melyik megújítása van tervben. Íme a válasz:

"A kommentekben felvetett ingatlanok egy része magántulajdonban van, ezekkel kapcsolatban az önkormányzatnak (hacsak nem pályázott önkormányzati támogatásra a ház, de ez nem áll fenn ezen esetekben) nincs információja.

Diószegi – Dugonics - Illés- Kálvária tér közti terület, az Orczy negyed, az Illés utca és Diószegi utca vonatkozásában jó hír, hogy a Fővárosi Közgyűlés a hetekben döntött róla, hogy támogatásra javasolja a józsefvárosi Orczy negyed két milliárd forintos fejlesztését. Amint megkapjuk az utolsó szükséges támogatást is, elkezdődik a komplex városrehabilitációs program előkészítése és ezt követően a tényleges munka. Az első időszakban a legproblémásabb, Dankó utca – Magdolna utca – Dobozi utca – Baross utca – Kálvária tér – Diószegi utca – Dugonics utca – Illés utca – Kálvária tér által határolt területre eső 7 tömbre fogunk koncentrálni.

Emellett folyamatos a Ludovika Campus Projekt megvalósítása, mely szintén érinti ezen terület egyes részeit.

Horváth Mihály téri Szent József plébánia felújításáról már döntés született. A felújítást az állam 1,2 milliárd forinttal támogatja. A tényleges munkálatok az előkészítés után várhatóan 2018-ban kezdődnek el.

Lujza utca – Magdolna utca sarkán található üres telek magántulajdonban van, a tulajdonos építési engedéllyel rendelkezik, így ott belátható időn belül építkezés megkezdése várható.

Tömő utca Szigony utca és Balassa utca közötti szakaszának felújítása szerepel az önkormányzat tervei között, 2018 tavaszán kerülhet rá sor.

A Fővárosi Közgyűlés júniusban döntött a Blaha Lujza tér 1,8 milliárd forintból megvalósuló rekonstrukciójáról, mely a tervek szerint 2018 végén indulhat el. A megújítás a Rákóczi úton a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca vonalától az Osváth utca vonaláig terjed, rendezik a zöldfelületeket, kiterjesztik a gyalogosfelületeket és új átkelőket is kialakítanak a Rákóczi úton, az aluljárót is felújítják.

Több Kőris utcai épület érintett az Orczy programban, ezen kívül a tervek között szerepel a 4/b és 9. szám alatti telkek értékesítése, ahol sikeres pályáztatás esetén építési beruházás kezdődhet.

Dobozi utca FIDO téri útszakaszának felújítására tudomásunk szerint hamarosan sor kerülhet, miután fővárosi területről van szó, a Budapest Közút kivitelezésében."

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek