Idén kezdik a Magdolna és az Orczy negyed szociális rehabilitációját

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Józsefváros újság)

Kétmilliárd forintos támogatást kap a kerület a Magdolna és az Orczy negyed szociális rehabilitációjára. A program a lakhatással kapcsolatos, foglalkoztatási és gazdaságélénkítési, valamint bűnmegelőzési célokra fókuszál - írta az önkormányzat oldala.

A Kálvária tér környékéről indul a fejlesztés, területe pedig a Dankó utca – Magdolna utca – Dobozi utca – Baross utca – Kálvária tér – Diószegi utca – Dugonics utca – Illés utca – Kálvária tér által határolt területre eső hét tömb. 

A megvalósítandó célok között szerepel LÉLEK-lakások kialakítása, bérlakások és bérházak üzemeltetési költségének csökkentését célzó felújítás, műszakilag szükséges épületek bontása és lakóik elhelyezése, a közösségi zöldudvar program keretén belül tíz lakóépület udvarának átalakítása és zöldítése, munkaerőpiaci szolgáltatások nyújtása és képzések indítása, valamint a már a kerületben bevált Szomszédsági Rendőr Program, és a Szomszédok Egymásért Mozgalom meghonosítása is - írta a hivatali oldal. Ez a fejlesztések első üteme lesz, a teljes költségek a 6 milliárd forintot is meghaladják.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?