Párbeszéd Háza

1085 Budapest, Horánszky u. 20. | +36-1-411-0825, +36-1-327-4051 | http://www.parbeszedhaza.hu, http://www.jezsuita.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Párbeszéd Háza a hit, a kultúra és a társadalmi igazságosság területén kibontakozó teremtő párbeszédet szolgálja, ennek érdekében nyújt otthont rendi, valamint keresztény és világi kezdeményezések számára.

A jezsuita rend a rendszerváltozást követően 2008-ban vette újra birtokba az 1912-ben felavatott egykori Mária Kongregációs Otthon épületét.

A jezsuiták Budapesten azért dolgoznak, hogy a Párbeszéd Háza a száz évvel ezelőtti Kongregációs Otthon méltó utódjaként a város meghatározó keresztény kulturális-lelkiségi központja legyen. Egyúttal olyan pre-evangelizációs tér, amely képes a keresőknek is felmutatni az Egyház hívogató színességét.

A Párbeszéd Háza a jezsuiták budapesti lelkiségi és kulturális központja. A Ház a teremtő párbeszédet szolgálja a hit, a kultúra és a társadalmi igazságosság területén. Programjai között szerepelnek konferenciák, könyvbemutatók, előadások, műhelyfoglalkozások, kiállítások, koncertek, filmklubok... Rendszeres vendégeink neves közéleti és egyházi személyek, fiatal és már befutott művészek, valamint a világ minden tájáról Magyarországra látogatók, főleg jezsuiták, akik egy-egy téma nemzetközileg is elismert szaktekintélyei.

A hithez szorosan nem kapcsolódó programokat a szakrális vonatkozásában igyekszünk befogadni közösségben, párbeszéd formájában. E programok esetében is a transzcendens irányultság, a szakralitás van a középpontban.

A hithez szoros kapcsolódó programok esetében a Ház célja a katolikus tanítás világos és egyértelmű közvetítése. A Ház nyitott az ökumenikus és a vallásközi, valamint a nem hívőkkel folytatott párbeszédre. Törekszik arra, hogy minél több "szemüveg" legyen jelen egy-egy társadalmi vagy kulturális kérdés megvitatásánál.   

A Ház otthont nyújt rendi intézmények, illetve katolikus világi kezdeményezések számára. Számos, elsősorban Szent Ignác-i lelkiségű csoport tart rendszeres találkozókat a Házban.

Nyitvatartás:

Hétfő08.00 – 21.00
Kedd08.00 – 21.00
Szerda08.00 – 21.00
Csütörtök08.00 – 21.00
Péntek08.00 – 21.00
Szombat08.00 – 21.00
Vasárnap08.00 – 21.00

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya
Telefon:+36-1-411-0825, +36-1-327-4051
Email:phtitkarsag@gmail.com, parbeszedhaza@jezsuita.hu
Honlap:http://www.parbeszedhaza.hu, http://www.jezsuita.hu
Facebook:https://www.facebook.com/parbeszedhaza, https://www.facebook.com/jezsuitak
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek