Párbeszéd Háza

1085 Budapest, Horánszky u. 20. | +36-1-411-0825/programok, +36-1-327-4051/terembérlet | http://www.parbeszedhaza.hu, http://www.jezsuita.hu

Oszd meg másokkal!

A Párbeszéd Háza a hit, a kultúra és a társadalmi igazságosság területén kibontakozó teremtő párbeszédet szolgálja, ennek érdekében nyújt otthont rendi, valamint keresztény és világi kezdeményezések számára. A jezsuita rend a rendszerváltozást követően 2008-ban vette újra birtokba az 1912-ben felavatott egykori Mária Kongregációs Otthon épületét.

A jezsuiták Budapesten azért dolgoznak, hogy a Párbeszéd Háza a száz évvel ezelőtti Kongregációs Otthon méltó utódjaként a város meghatározó keresztény kulturális-lelkiségi központja legyen. Egyúttal olyan pre-evangelizációs tér, amely képes a keresőknek is felmutatni az Egyház hívogató színességét.

Jelenleg itt működik a jezsuita központ, valamint a rend felnőttképzési intézete, a Faludi Ferenc Akadémia és a Jezsuita Stúdió. Újra itt talált otthonra A Szív kulturális-lelkiségi folyóirat. Itt van a hazai központja a nemzetközi Jezsuita Európa Irodának, amely a katolikus egyház európai jelenlétét kíséri és segíti. A Párbeszéd Háza a központi bázisa a Szentjánosbogár közösségnek és a rendi cigánypasztorációnak is. Az egykori internátus hagyományát követve a házban működik az Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium. Az épület belsejéből is megközelíthető, de közvetlenül az utcáról is becsalogat a Loyola Café és a Párbeszéd Könyvesbolt gasztronómiai, illetve kulturális kínálata. Az épület már most huszonöt különböző műhelynek és csoportnak ad közös otthont.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek