Zászlómúzeum

1085 Budapest, József körút 68. | +36-1-313-9883, +36-20-615-0766 | https://www.zaszlok.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A világ első olyan állandó kiállítása, ahol Földünk országainak zászlói, címerei láthatók. A zászlók, címerek többsége jelenleg is használatos, de érdekességképpen olyan jelképek is bemutatásra kerülnek, amelyek politikai változásokat tükröznek.

Az Állandó Zászlókiállítás részlegei földrészenként követik egymást, a következő sorrendben: Európa, Ázsia, Afrika, Amerika, Óceánia. Az Állandó Zászlókiállítás anyagai között kiemelt a magyarországi települések jelképeinek gyűjteménye. Az Állandó Zászlókiállítás célja, hogy tárgyi valóságában is bemutassa az atlaszokban látható jelképeket, ezen felül információkat adjon a bemutatott országokról.

Az Állandó Kiállításon (Zászlómúzeum) elhelyezett anyag Balogh László gyűjteménye, melyet 1983-tól kezdve a világ országainak (és közigazgatási egységeinek) vezetőitől szerzett. Természetesen a jelenlegi bemutató csak egy része ennek a gyűjteménynek. Az Állandó Zászlókiállítás célkitűzése, hogy időszaki kiállítások szervezésével az egész anyagot bemutassa, továbbá e témakörrel kapcsolatos egyéb érdekes összeállításokat is megismertessen a látogatókkal.

Az Állandó Zászlókiállítás helyet ad más időszaki kiállításoknak, a gyűjteményeknek, a címer gyűjteményektől a térképekig, zászlótörténeti és heraldikai kutatásokat folytat. Külön köszönet illeti a Józsefvárosi Önkormányzatot és a Józsefvárosi Kulturális Központot, hogy új, az előzőnél méltóbb helyiséget biztosítottak erre a célra, és minden támogatót, akik a kialakítási munkákhoz segítséget nyújtottak.

Nyitvatartás:

Kedd11.00 – 17.00
Szerda11.00 – 17.00
Csütörtök11.00 – 17.00
Péntek11.00 – 17.00

Hétfőn zárva.

Előzetes telefonos bejelentkezés esetén bármelyik nap (hétvégén is) akár reggel 9-től is rendelkezésre állunk.

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-313-9883, +36-20-615-0766
Email:info@zaszlok.hu
Honlap:https://www.zaszlok.hu
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.