Zászlómúzeum

1085 Budapest, József körút 68. | +36-1-313-9883, +36-20-615-0766 | https://www.zaszlok.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A világ első olyan állandó kiállítása, ahol Földünk országainak zászlói, címerei láthatók. A zászlók, címerek többsége jelenleg is használatos, de érdekességképpen olyan jelképek is bemutatásra kerülnek, amelyek politikai változásokat tükröznek.

Az Állandó Zászlókiállítás részlegei földrészenként követik egymást, a következő sorrendben: Európa, Ázsia, Afrika, Amerika, Óceánia. Az Állandó Zászlókiállítás anyagai között kiemelt a magyarországi települések jelképeinek gyűjteménye. Az Állandó Zászlókiállítás célja, hogy tárgyi valóságában is bemutassa az atlaszokban látható jelképeket, ezen felül információkat adjon a bemutatott országokról.

Az Állandó Kiállításon (Zászlómúzeum) elhelyezett anyag Balogh László gyűjteménye, melyet 1983-tól kezdve a világ országainak (és közigazgatási egységeinek) vezetőitől szerzett. Természetesen a jelenlegi bemutató csak egy része ennek a gyűjteménynek. Az Állandó Zászlókiállítás célkitűzése, hogy időszaki kiállítások szervezésével az egész anyagot bemutassa, továbbá e témakörrel kapcsolatos egyéb érdekes összeállításokat is megismertessen a látogatókkal.

Az Állandó Zászlókiállítás helyet ad más időszaki kiállításoknak, a gyűjteményeknek, a címer gyűjteményektől a térképekig, zászlótörténeti és heraldikai kutatásokat folytat. Külön köszönet illeti a Józsefvárosi Önkormányzatot és a Józsefvárosi Kulturális Központot, hogy új, az előzőnél méltóbb helyiséget biztosítottak erre a célra, és minden támogatót, akik a kialakítási munkákhoz segítséget nyújtottak.

Nyitvatartás:

Kedd11.00 – 17.00
Szerda11.00 – 17.00
Csütörtök11.00 – 17.00
Péntek11.00 – 17.00

Hétfőn zárva.

Előzetes telefonos bejelentkezés esetén bármelyik nap (hétvégén is) akár reggel 9-től is rendelkezésre állunk.

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-313-9883, +36-20-615-0766
Email:info@zaszlok.hu
Honlap:https://www.zaszlok.hu
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek