Desktop

2019. április végén a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága saját hatáskörben döntött úgy, hogy a hozzá tartozó piacokon/vásárcsarnokokban lévő rendezvényeket az európai parlamenti választások, illetve az önkormányzati választásokig felfüggeszti. (Forrás: Index.hu)

A Mindspace 2019. április 30-i közleménye a Rákóczi téri Vásárcsarnokban futó közösségi programjai kitiltásáról:

"Sziasztok Mindspace követők!

Az van, hogy április 24-én határozatlan időre visszavonták a Rákóczi téri Vásárcsarnokban futó programjaink engedélyét. Ez idáig hivatalos indoklást az ügyben nem kaptunk.

Az utóbbi pár napban folyamatosan azon gondolkodunk, hogy mi történik, hiszen a közösségi reggeli, a lakossági növénycsere, a közösségi iroda, a Józsefvárosi Kisiparos vásár és a zero waste workshopjaink, valljuk be, elég barátságos rendezvények. Egyszerűen csak szeretjük a csarnokot, az árusok, a helyiek és a felügyelőség pedig szeretik a rendezvényeinket.

Mi ezért nem megyünk el és ettől függetlenül folytatjuk a szomszédság-, és negyedfejlesztő munkánkat a csarnok közvetlen környezetében, az üzlethelyiségekben, a galériákban és a Palotanegyedben. A csarnokhoz kapcsolódó Facebook eventjeinket letöröltük, de kövessétek oldalunkat a friss fejleményekért és eseményekért!"

A Szeretlek Magyarország képes beszámolója az időközben kitiltott Rákóczi Reggelik egyikéről

Egy nonprofit szervezet, aminek a fókuszában az élhető város áll. Kreatív ötletekkel próbáljuk összehangolni a városlakókat és környezetüket. Kulturális és szakmai eseményekkel, városi játékokkal, történetíró pályázattal, negyed defibrillálási kísérlettel tesszük mindezt. A hangsúly a Rákóczi-Mikszáth tengelyen. Szeretnénk inspirálni az intézmények és a helyi közösség egymás felé nyitását, teret adni közös elmélkedéseknek, majd ezekből építkezve olyan kisebb-nagyobb léptékű beavatkozásokat és történéseket megvalósítani, amitől egy kicsit más élmény lesz erre járni, itt lakni, vagy alkotni. Az érdekel minket, hogyan tehetjük élhetőbbé és érdekesebbé a városnak azt a szegletét, amelyben mozgunk, és hogyan tudjuk összehozni ehhez az érdeklődőket, közösségeket, hogy a magukénak érezzék azt.

Pop Up Space, azaz az irodánk a Vásár utca 4. alatt, ami nem egy egyszerű office, hanem egy mini urbanisztikai-kulturális ötletközpont is egyben. Ha úgy érzed, szerveznél valamit a környéken, a Mikszáth-Rákóczi tengelyen vagy amúgy is aktív, vagy csak érdekel mit csinálunk épp, ugorj be! Az ajtó nyitva áll.

Nyitvatartás:

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek