VIII. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság

1081 Budapest, Dologház u. 3. | +36-1-459-2308 | http://fovaros.katasztrofavedelem.hu
Desktop

Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság - Közép-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség - VIII. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) 2012. január 1-jével alakult meg a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság és a Repülőtéri Katasztrófavédelmi Igazgatóság összevonásával.

Fő feladata a tűzoltás, műszaki mentés, a lakosság védelme, tájékoztatása és riasztása, valamint a katasztrófák elleni védekezés, a veszélyhelyzetek megelőzése, a károk felszámolásában való közreműködés.

Az FKI feladata, hogy megfeleljen az egységes állami katasztrófavédelmi szervezet által támasztott követelményeknek, az irányítás, képzés, technika, bevetésirányítás tekintetében.

Rendeltetésének betöltése érdekében:

  • Széleskörű iparbiztonsági, tűzvédelmi, polgári védelmi hatósági hatásköröket gyakorol: előír, engedélyez, tilt, korlátoz, ellenőriz és szankciókat alkalmaz. Veszélyhelyzetek megelőzése érdekében más hatóságok tevékenységét összehangolja.
  • Fontos hatásköröket gyakorol a fővárosi kritikus infrastruktúra védelme területén, részt vesz a polgári veszélyhelyzeti tervezésben, a védelemigazgatásban, a nemzetgazdaság mozgósításában, az állami tartalékgazdálkodásban.
  • Modern távközlési, bevetésirányítási, informatikai valamint lakosságriasztó-rendszert tart fenn.
  • Együttműködik a rendvédelmi szervekkel, a Honvédséggel, az önkormányzatokkal, a biztonságot szolgáló hatóságokkal.
  • Kapcsolatot tart civil és karitatív szervezetekkel, azok szövetségeivel, oktatási, tudományos intézményekkel, a magyar médiával.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek