Horánszky utcai Bölcsőde

1085 Budapest, Horánszky u. 21. | +36-1-338-4816 | http://www.jozsefvaros.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Pest, Buda és Óbuda egyesítésének centenáriumára 1973. november 7. napján adták át a Horánszky utca 21. szám alatt épült Bölcsődét.

Az akkori építészeti elvárásoknak megfelelve a főváros egyik legkorszerűbb intézménye volt a lakóházak közé beékelt 4 szintes épület, melynek teraszai és a játszókertje el van zárva az utcai forgalomtól.

A fedett teraszok mérete alkalmas arra, hogy a belvárosban élő gyermekek a szabadban töltsék az alvásidőt télen-nyáron. A játszókert hatalmas, árnyékot adó fái alatt az apróságok a legnagyobb nyári melegben is kellemesen tölthetik el napjaikat, és ismerkedhetnek a természet szépségeivel.

Tavasszal és nyáron a fák vonzzák az énekes madarakat, csicsergésük hallatán olyan érzés ez, mintha egy ligetben játszana a sok kis „csicsergő” gyermek.

Az elmúlt 40 év alatt nagyon sok kisgyermek tette meg itt az első lépéseket, mondta ki az első szavakat, tanulta meg az önálló evést, és mondta el az első verset az édesanyjának. A szülők között akad olyan, aki maga is ide járt bölcsibe, és most, mint édesanya tért vissza az épület falai közé.

Az itt dolgozók mindent megtesznek azért, hogy a rájuk bízott kisgyermekek napközben jól érezzék magukat, megfelelően fejlődjenek, és mire óvodába mennek önálló gyermekké váljanak. Többen szinte a kezdetektől fogva itt végzik a napi munkájukat, néhányan 30 évnél régebben lépnek be nap, mint nap a kapun.

A bölcsőde jelenleg 72 férőhelyen 6 csoporttal működik. Az idei évben az önkormányzat jóvoltából az épületen felújítás kezdődött. 2013 nyarán kicserélték az elektromos hálózatot, megújult az utcai homlokzat is. Az udvar felőli rész felújítása a 2014-ben is folytatódik.

Nyitvatartás:

Hétfő06.00 – 18.00
Kedd06.00 – 18.00
Szerda06.00 – 18.00
Csütörtök06.00 – 18.00
Péntek06.00 – 18.00

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Marczingós Zoltánné
Telefon:+36-1-338-4816
Email:jebh21vezeto@indamail.hu
Honlap:http://www.jozsefvaros.hu
Facebook:https://www.facebook.com/HoranszkyBolcsode
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek