Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék

1083 Budapest, Szigetvári u. 1. | +36-1-210-9188 | http://www.jozsefvaros.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Józsefvárosi Önkormányzat fenntartóként 7 db bölcsődét működtet a kerületben. Az intézmények közül az alábbi hat a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék (JEB) székhely intézmény felügyelete alá tartozik, ezen bölcsődék ügyintézésének, munkaszervezésének központi helye. (Bejárat a Magdolna utca felől.)

A hetedik bölcsőde óvodával közös integrált intézményként működik: Katica Bölcsőde és Napközi Otthonos Óvoda elnevezéssel.

Józsefváros hét bölcsődéje 492 férőhelyen biztosítja 20 hetes kortól 3 éves korig, illetve a harmadik életév betöltését követő augusztus 31-ig a kisgyermekek napközbeni ellátását. A bölcsődei gondozás-nevelés a családi neveléssel együtt, illetve azt kiegészítve szolgálja a kisgyermekek optimális fejlődését.

A gyermek bölcsődei felvétele bölcsődelátogatással, majd a gondozónő családlátogatásával, valamint a szülővel történő fokozatos beszoktatással kezdődik.
Ezek a találkozások adnak alkalmat arra, hogy a szülők megismerjék a gyermek saját kisgyermeknevelőjét, a bölcsődei gondozás-nevelés elveit és gyakorlatát, a kisgyermeknevelő pedig a szülők segítségével megismerje a gyermeket, annak egyéni szokásait, megkönnyítve ezzel a kisgyermek részére az  új környezet elfogadását.


A gyermekek korszerű, életkorának megfelelő táplálkozás, az esetleges táplálék intolerancia miatt szükséges diétás étkezés is biztosított, mert minden intézmény saját főzőkonyhával rendelkezik.


Intézményeink kimagasló szakmai munkájának biztosítéka, hogy korszerű épületekben, a gyermekek életkorának megfelelő napirenddel és tárgyi feltételekkel, valamint gyermekszerető, jól képzett, nagy gyakorlattal rendelkező munkatársakkal rendelkeznek.

Nyáron a bölcsődék 2-4 héten keresztül felváltva zárva tartanak, de szükség szerint a közeli nyitva tartó bölcsőde az átmeneti zárási időszak alatt fogadja a gyermekeket.

Az alapellátáson túli szolgáltatásaink

Családsegítő szolgáltatások

  • időszakos gyermekfelügyelet,
  • otthoni gyermekgondozás,
  • Biztos Kezdet Gyerekház,
  • játszóház-családi délután,
  • teljes körű információ nyújtása a családok részére nyújtott állami és kerületi támogatásokról, intézményekről

Korai fejlesztés (Szakmaközi együttműködés a társintézmények munkatársaival.)

  • Az egészséges, de valamilyen fejlődési szinten (mozgás- kommunikáció- értelmi- stb.) megtorpanást vagy lemaradást mutató kisgyermekek korai felismeréséről és a korosztály átlagos szintjére való fejlesztéséről gondoskodik. A korai időszakban felismert és korrigált fejlődési lemaradások, megóvhatják a gyermeket a későbbi tanulási nehézségek – diszlexia, diszgráfia, valamint a magatartászavarok okozta későbbi iskolai kudarcoktól.

Nyitvatartás:

Hétfő13.00 – 16.00
Szerda09.00 – 15.00
Péntek09.00 – 12.00

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Koscsóné Kolkopf Judit
Telefon:+36-1-210-9188
Email:jeb@chello.hu
Honlap:http://www.jozsefvaros.hu
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek