Teleki téri Zsinagóga

1086 Budapest, Teleki tér 22. | +36-1-379-1144, +36-70-932-8058 | http://www.telekiter.com, http://www.maoih.hu, http://mazsihisz.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Teleki Téri Imaház a magyar zsidó hitélet különleges színfoltja: jelenleg ez a főváros egyetlen, eredetileg is hászid/szefárd imarendet (nuszách) követő, máig működő ortodox imaháza.

Az elvégzett felújítási munkák során az egykori női részből közösségi helyiség lett, mely konyhaként és étkezőként funkcionál. Az eredeti díszítések és berendezési tárgyak mellett megmaradt a kisimaházakra (schtiebel/shtiebel) jellemző bensőséges, családias légkör is. Bár maga az imaház ortodox, a közösségben vannak hászid és nem hászid ortodoxok, modern ortodoxok, neológok és olyanok is, akik nem tartoznak egy irányzathoz sem.

A szocializmus ideje alatt a shtiebel folyamatos működéséről a magyar zsidóság olyan kiemelkedő alakjai gondoskodtak, mint Gláser Jakab (1912-2006) és Raj Tamás (1940-2010).

Nyitvatartás:

Szombat09.00 – 15.00

Jelenleg szombat délelőttönként és ünnepekkor vannak imák.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek