4-6-os villamospálya: évek óta felújítanak, mégsincs kész

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)

Araszoló autók a hőségben, óriási dugók: elkezdődött a nagykörúti villamospálya ismételt - évek óta tartó - felújítása.

2012-ben indította a BKV a nagykörúti villamosvonal legújabb felújítási ciklusát, ami hatodik éve tart, de idén még mindig nem fog befejeződni - írja az Index.

A József körúton,  a Blaha Lujza térnél kezdődött 2012-ben a rekonstrukció, de nem teljes pályafelújítással, hanem csak úgynevezett kisfelújítással. 2013-ban ezt ismét egy kisfelújítás követte az Erzsébet körúton, a Teréz körúton az Oktogonig és ismét a József körúton a Bérkocsis utcáig. 

2015 márciusában kezdődött a Margit körúton a Török utca és a hídfő között, a Szent István körúton és a Teréz körúton a Tátra utca és az Aradi utca között egy nagyfelújítás.

A 2016-os rekonstrukció elmaradt, mert új kézbe kerültek a BKV-s közbeszerzések. 2017-ben sem jött össze a közbeszerzés, ezért a BKV a Nagykörút tervezett és már nagymértékben leromlott szakaszait tűzoltásként egy elavult (úgynevezett nagypaneles) technológiával kijavította (József körút, Erzsébet körút a Wesselényi utcáig, Petőfi híd – Móricz Zsigmond körtér közötti szakaszt). Idén tulajdonképpen a tavaly javított szakaszt, legalábbis annak nagyobb részét kell újra megcsinálni.

A Széna tér megálló és Török utca közti szakasz, valamint a Baross utcától a dél-budai végállomásokig tartó szakasz a tervek szerint 2019-ben és 2020-ban lesz felújítva.

2019 őszén lezárják majd a 3-as metró középső szakaszát, így az utasforgalom nagy része a 4–6-osra terelődik. Akkor nagyon fontos lesz, hogy a körúti villamosok zavartalanul közlekedjenek. A mostani felújítás is ezt kell, hogy biztosítsa - írja a lap.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?