Kezdődik a Szabihíd-szezon

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kép: valyo
Kép: valyo

Korábbi cikkek a témában:

Ez már a harmadik Szabihídas nyár, 2016-ban még csak spontán telepedtek le a piknikezők az akkor épp felújítások miatt lezárt hídra, idén már a főváros teljes támogatásával kapunk három hétvégét, július 14. és augusztus 5. között.

A városvezetés egy Dunával együtt élő fővárost szeretne, mondta a főpolgármester-helyettes még a májusi, az eseményt bejelentő sajtótájékoztatóján.  A város legbelsejében azonban hatalmas beruházások nélkül erre nem sok lehetőség van, normális hétköznapi körülmények között nagyforgalmú, zebrátlan, városi autópályák választják el a népet a folyótól. 

A Szabadság híd "elfoglalása" pár napra üdítő kivétel. 

A közlekedési tudnivalók:

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) keddi közleménye szerint a hidat július 14-15-én, 21-22-én, 28-29-én és augusztus 4-5-én zárják le. Ebben az időszakban a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos nem közlekedik, a Fehérvári úton a 61-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér helyett a Városház térig közlekedik. A 49-es villamos Bartók Béla úti kimaradó szakaszának pótlására az 56A járat meghosszabbított útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér helyett Kelenföld vasútállomásig jár.

Pesten emellett a Fővám térig közlekedő 72-es trolibusszal, Pest és Buda között a 4-es metróval, illetve a 7-es és a 133E buszjárattal lehet utazni.

A lezárás ideje alatt – mind a négy hétvégén szombaton 0 órától vasárnap 24 óráig – a Fővám téri közlekedési jelzőlámpa sárga villogó üzemmódban működik, a Kálvin tér felől érkezők a híd előtt tudnak majd visszafordulni, illetve továbbhaladhatnak a Belgrád rakpart – Havas utca útvonalon is.

A tervezett programok folyamatosan bővülnek, igyekszünk párat megcsillantani közülük, de a rendezők oldalán mindet megtalálod.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek