Hétvégi fesztivál a Nemzeti Múzeum kertjében: itt a Múzeumok Majálisa

Oszd meg másokkal!

Desktop
Várhatóan idén is hasonló lesz (forrás: jozsefvaros.hu)

A hétvégén (18-án és 19-én) 24. alkalommal rendezik meg a Múzeumok Majálisát a Nemzeti Múzeum kertjében. Az ingyenes rendezvényen rengeteg múzeum vesz részt.

A programok között szerepel majd a múzeum belső tereiben látható Műtárgysétány '89, ami a rendszerváltás évét idézi majd fel, de a vállalkozó kedvű látogatók a Tudássétányon is elindulhatnak, hogy a művészet, az irodalom és a természet témaköreiben teszteljék tudásukat. Az eseményen számtalan beszélgetés, előadás várja a látogatókat, meg lehet tekinteni egy már muzeális Nysa mentőautót, de velocipédra is pattanhat, akinek ehhez van kedve. Fel lehet próbálni lovagi felszerelést, ki lehet próbálni büntetés-végrehajtási eszközöket, vagy akár lehet ismerkedni a termonukleáris alapú villamosenergia-termeléssel is. 

Egész nap gyermek és felnőtt programok várják a fesztivál látogatóit, az előadók között lesz például a Kerekes Band, Béres Alexandra tart majd aerobik órát, de fellép a VAN filmzenekar, vagy a Canarro is. 

Szombaton, a Múzeumok Európai Éjszakájának napján kiosztják a múzeumi szakma rangos elismeréseit, az Év múzeuma- és az Év kiállítása-díjakat.

A majálison a múzeum reggel 10 és este 10 óra között várja az érdeklődőket. A részletes programokat az esemény honlapján találjátok.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek