A monostor gyermekei, Könnyű leckék - vetítés és kerekasztal

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Egy különleges estére invitáljuk az érdeklődőket december 8-ára a Premier Kultcaféba. Zurbó Dorottya két dokumentumfilmjét is a közelmúltban mutatták be, ezen az estén mindkét filmet megnézhetik az érdeklődők, ráadásul egy kerekasztal-beszélgetésre is sor fog kerülni a vetítések után, aminek témái a most felnövő generáció problémái és ezeknek filmbeli megjelenítése, a fiatal dokumentumfilm-rendezők helyzete és a dokumentumfilmkészítés legújabb trendjei.

► Időpont ▷ 2018. 12. 08.
► Helyszín ▷ Premier Kultcafé
► Program 
▷ 17:00 - 18:15 ▷▷ A monostor gyermekei vetítés
▷ 18:45 - 20:05 ▷▷ Könnyű leckék vetítés
▷ 20:15 - 21:30 ▷▷ New Generation-kerekasztal

► Vendégek:
▷ Zurbó Dorottya ▷▷ rendező
▷ Ugrin Julianna ▷▷ producer
▷ Margitházi Beja ▷▷ filmteoretikus
► Moderátor:
▷ Molnár Kata Orsolya ▷ Soldivision

► Jegy: 
▷ normál: 1200 Ft/film, 
▷ kombinált: 1800 Ft/2 film
▷ a beszélgetés mindenki számára INGYENES 

□□□A MONOSTOR GYERMEKEI□□□
▫▫▫▫▫▫2017, 74 perc, 12+▫▫▫▫▫▫

Gyembo és húga, Tashi átlagos tinédzserek, Bhutánban, a világ utolsó buddhista királyságában. Szabadidejüket leginkább focizással töltik, vagy a Facebookon lógnak. Kis himalájai falujukban édesapjuk a felelős a helyi buddhista monostor őrzéséért. A tisztség apáról fiúra száll, így az apa reméli, hogy hamarosan ő is fiának adhatja tovább a szent feladatot, szeretné, ha Gyembó mielőbb bevonulna a szerzetes iskolába. Eközben lánya, Tashi, profi focista karrierről álmodik, és egyre nyíltabban fejezi ki fiús identitását. Életében először elhagyja szülőfaluját, hogy megmérettesse magát az első női nemzeti focicsapat válogatótáborában. Egy olyan bhutáni család élesen megrajzolt és érzékeny portréját láthatjuk a filmben, amelyben a generációk közötti szakadékhoz csak a családtagok egymás iránti szeretete mérhető. És bár a bruttó nemzeti boldogság-index magas Bhutánban, sajnos még itt sem lehet minden álomból valóság.

► Rendezők ▷ Zurbó Dorottya és Arun Bhattarai
► Zene ▷ Balázs Ádám 
► Operatőr ▷ Arun Bhattarai 
► Vágó ▷ Szalai Károly 
► Producer ▷ Ugrin Julianna
► Forgalmazó ▷ Soldivision

□□□KÖNNYŰ LECKÉK□□□
▫▫▫▫▫▫2018, 78 perc, 12+▫▫▫▫▫▫

színes, magyar dokumentumfilm
► Rendező ▷ Zurbó Dorottya
►Operatőr ▷ Natasa Pavlovskaya
►Vágó ▷ Sass Péter
► Zene ▷ Balázs Ádám
► Producer ▷ Ugrin Julianna
► Forgalmazó ▷ ELF Pictures

A Könnyű leckék egy tizenhét éves szomáliai menekült lány magyarországi beilleszkedésének története. Kafia két évvel ezelőtt egyedül érkezett hazánkba, azóta egy budapesti gyermekotthonban lakik és készül a magyar középiskolai érettségire. A film intim mikrohelyzeteken keresztül mutatja meg, hogyan szakít egy szomáliai lány a felnőtté válás küszöbén szinte
mindennel, ami gyermeki identitásának és mintáinak fontos eleme volt otthon, hogy új életet kezdhessen Európában.

Zurbó Dorottya (A monostor gyermekei) dokumentumfilmjének
világpremierjét a rangos Locarnói Filmfesztivál Kritikusok Hete szekciójának versenyprogramjában tartották.

□□□NEW GENARATION-KEREKASZTAL□□□

Zurbó Dorottya filmrendezővel, Ugrin Julianna producerrel és Margitházi Beja filmteoretikussal Molnár Kata Orsolya beszélget a most felnövő ifjúság problémáiról, annak filmbeli megjelenítéséről, az induló dokumentumfilm-rendezők helyzetéről, valamint a legújabb dokumentumfilmes trendekről. 

► Jegyár ▷ normál: 1200 Ft/film, kombinált: 1800 Ft/ 2 film, a beszélgetés mindneki számára INGYENES

▷ A jegyekről érdeklődni és jegyet foglalni a +3630/250-6692 telefonszámon lehet. Helyszíni jegyvásárlás a vetítés kezdete előtt 30 perccel lehetséges. 
▷ A jegyek megvásárlásával a Premier Kultcafét üzemeltető Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványt és a fogyatékossággal élők munkahelyteremtési programját támogatod.

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek