Das Wohltemperierte Streichquartett VI. "Esz"

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu
Desktop

Kedves Vendégeink! Betegség miatt új időpontban, 2019. szeptember 14-én, 18 órától kerül megrendezésre a Classicus Quartet koncertje a BMC-ben.
A 2019. június 1-re megváltott jegyek automatikusan érvényesek a szeptember 14-i koncertre, vagy a vásárlás helyén, online utalvány esetén pedig az Interticket / Jegy.hu ügyfélszolgálatán keresztül 2019. június 30-ig visszaválthatók.
Megértésüket köszönjük!
Budapest Music Center

-----------------------------------------

Rácz József – hegedű
Baksai Réka – hegedű
Tornyai Péter – brácsa
Zétényi Tamás – cselló
Bevezetőt mond Farkas Zoltán zenetörténész

Sorozatunk hatodik koncertjén az Esz-tonalitást járjuk körül.

„Esz-dúr – A szerelem, az odaadás, az Istennel való meghitt párbeszéd hangneme. Esz-moll – A lélek legmélyebb gyötrelmeinek, a tűnődő kétségbeesésnek, a legfeketébb depressziónak, a lélek legnyomasztóbb állapotának érzései. A rémísztő esz-mollból kihallik a remegő szív minden félelme, habozása. Ha a szellemek beszélni tudnának, beszédük ehhez a hangnemhez hasonlítana.”
F. D. Schubart: Ideen zu einer Aesthetik der Tonkunst (1806)

Mozart: Esz-dúr vonósnégyes, K. 428
Webern: Langsamer Satz (1905)

Balogh Máté: Das Rhein am Tomasee
Csajkovszkij: esz-moll vonósnégyes, Op. 30

-----------------------
Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.
℗ BMC

2019. szeptember 14. szombat, 18.00
Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek