Fordulat 26 bemutató '08–'18: Válság és hegemónia Magyarországon

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu
Desktop

2008–2018: Válság és hegemónia Magyarországon - Fordulat 26 lapszámbemutató

A 2008-as válság, majd a 2010 után kiépülő, magát a Nemzeti Együttműködés Rendszerének nevező rezsim alapvetően változtatta meg az életet Magyarországon. A tulajdon- és gazdasági viszonyok, az állami intézmények és a nyilvánosság átalakítása, valamint az erőteljes nemzeti radikális szimbolikus politizálás a magyarországi társadalom rendszerváltás utáni történetének egy új fejezetét hozták el.

Nyolc év telt el azóta, hogy a Helyzet Műhely, egy fiatal társadalomkutatókból álló műhely 2011-ben megalakult, és öt esztendő azóta, hogy 2014-ben, a Fordulat 21. számában a Helyzet Műhely a rendszerváltás olyan értelmezését adta, mely az 1989-es eseményeket nemcsak a magyar történelem, hanem a globális kapitalizmus történetének részeként értelmezte. Most bizonyos értelemben a 21. lapszám folytatását mutatjuk be ezen az eseményen. Eltérően azoktól a megközelítésektől, melyek a 2010 után kiépült rezsimet elsődlegesen politikai perspektívából elemzik és a demokratikus intézmények leépülését, vagy az állam gazdaságformáló szerepét önmagukban vizsgálják, a lapszám szerzői a 2008-as válság hatásait és a 2010 utáni zajló politikai-gazdasági folyamatokat Magyarországon a tőkés világrendszer történetének, főképp az 1970-es évek óta tartó globális válságperiódusnak, az úgynevezett hosszú lejtmenetnek a részeként értelmezik.

Az esemény helyszíne az új(!) Gólya az Orczy út 46-48. címen.

Az esemény a kritikai hét részeként valósul meg:
https://www.facebook.com/events/414629269183007/?event_time_id=414629272...

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek