Nem lesz futókör a Fiumei úti temetőben, de továbbra is várják azokat, akik ott sétálnának, futnának

Desktop
Képrészlet: FB, NÖRI
Képrészlet: FB, NÖRI

A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a nemzetközi példákat követve futóútvonalakat jelölt volna ki a Fiumei úti sírkert területén. Fix útvonallal a fal mentén, mosdóhasználattal, információs táblákkal.

Kezdeményezésükkel kényelmesebb körülményeket szerettek volna teremteni, népszerűsítették volna a mozgást, és terveik szerint a mintegy hatvanhektáros zöldfelületet még közelebb hozták volna a budapestiekhez.

Az ötlet nem egyedülálló, Bécsben már idén tavasz óta van két "futóútvonal" a központi temetőben. (Persze, ott sem örült neki mindenki.)

A budapestiek viszont annyira nem kértek az ötletből, hogy a Nemzeti Örökség Intézete a téma megosztó jellegére tekintettel elállt a futókörök Fiumei úti sírkertben történő kijelölésétől.

A bécsiek: temetőlátogatók és futók - mindenféle német-tudás nélkül érthető...

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek