Brüll Alfréd utca lesz Józsefvárosban

Oszd meg másokkal!

Még így hívják (forrás: jozsefvaros.hu)

Az MTK indítványozta, hogy az Új Hidegkuti Nándor Stadion melletti Törökbecse utca Salgótarjáni és Sport utca közötti szakasza Brüll Alfréd, az MTK egykori vezetőjének nevét viselje. A képviselő.testület egyhangúlag rábólintott az indítványra.

A sportember 1905 és 1940 között volt az MTK elnöke, végül a holokauszt áldozata lett. Nem csak az MTK-ban volt meghatározó, de számos magyar sportszervezetet vezetett, és több sportág hazai meghonosítója volt. Saját vagyonából is nagy összeget fordított az MTK-ra, támogatta a sportolók külföldi versenyeken szereplését, elnöke volt a Magyar Úszó Szövetségnek és a Magyar Birkózó Szövetségnek, részt vett a Magyar Labdarúgó Szövetég megalakításában is - írta az önkormányzat oldala. 

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek