Itt volt a Mária Terézia tér – tudtad?

Oszd meg másokkal!

Desktop
Mária Terézia tér (forrás: fortepan.hu)

A Szent József templom és környéke az 1890-es években így nézett ki. A tér akkor még Mária Terézia nevét viselte. A templomot 1777-ben alapították, 1797-től 1814-ig épült. Az 1838-as árvíz erősen megviselte a templomot, 1863 és 1865 között újjáépítették, mai formáját az 1891 és 1895 közötti felújítás során nyerte el. A Pázmány-szobor 1958-ban került a térre.

A síneken az első normál nyomtávú budapesti villamosjárat közlekedett, az Egyetem tér és Köztemető (napjainkban Fiumei út) melletti végállomása, azaz az Orczy tér között.

Ma ilyen ez a rész. A tér neve így változott: 1951-től Horváth Mihály tér, 1874-től Mária Terézia tér, 1799-től KirchenPlatz (Templom vagy egyház tér) - írta az ilyenisvoltbudapest.hu.

 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek