Blaha felújítás: nagyobb felfordulás, drágábban, mint hitték

Desktop
Látványterv

A Blaha Lujza tér felújításának költsége nagyobb lesz a tervezettnél. Mint kiderült - és ez csak most - az aluljáró födémét csak felülről, az út megbontásával lehet szigetelni, belülről nem. Így tovább drágult a projekt - írta a napi.hu. A szigetelés változása miatt a javítást nem lehet megoldani az autós forgalom zavarása nélkül. 

2018-ban még 139,2 millió forint volt a kiírt tender értéke, idén márciusban pedig ez 148,5 millió forintra emelkedett, mert a nyilvános WC-t nem lehet felújítani, helyette újat kell építeni. A mostani drágulással 164,6 millió forintra változtak a tender költségei - írta az oldal

A becsült összköltség mintegy 4 milliárd forint, és ezek várhatók:

  • Blaha Lujza tér (Rákóczi út–József körút–Europeum–Corvin áruház–Márkus Emília utca által határolt része) komplex köztér rendezése körülbelül 10 ezer négyzetméternyi területen,
  • A Somogyi Béla utca rendezése a Blaha Lujza tér és Gutenberg tér között,
  • Blaha Lujza téri aluljáró és nyilvános illemhelyek teljes területe (1800 négyzetméter),
  • A Nagykörút–Rákóczi út-csomópont akadálymentesítése.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek