I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika (Bókay Gyermekklinika) - Semmelweis Egyetem

1083 Budapest, Bókay János u. 53-54. | +36-1-334-3186 | http://www.gyermekklinika.semmelweis.hu, http://bokaygyermekklinika.hu
Desktop

Az I. Sz. Bókay Gyermekklinika Magyarország első, Európa negyedik legrégibb csecsemőket és gyermekeket ellátó fekvőbeteg intézménye, amely 1839 óta szünet nélkül a gyógyítás szolgálatában működik. Schöpf-Merei Ágoston Pesti Szegény Gyermekkórház néven hozta létre. A gyermekkórház azóta folyamatosan működik, s napjainkban is Európa hírű, szerte a világban megbecsült élenjáró intézmény. Ma az intézmény összesen öt épületben működik a Bókay János u. 53-54. szám alatt.

A Klinika kiemelten és részben országos hatáskörrel, a következő specialitásokkal foglalkozik: vese megbetegedések, diabetes mellitus, csecsemő- és gyermekkardiológiai megbetegedések,  epilepszia és fejfájás, máj- és gasztroenterológiai kórképek, obstrukív légúti megbetegedések, pszichiátriai megbetegedések és magatartási zavarban szenvedő gyermekek ellátása, újszülöttkorban sebészeti megoldást igénylő fejlődési rendellenességek, újszülött-, csecsemő- és gyermekkori sebészeti és urológiai kórformák, szervtranszplantáltak gondozása, kissúlyú és lélegeztetésre szoruló koraszülöttek és mindezen betegségekhez társuló szív- és keringési betegségek ellátása gyermekkorban. A csecsemő- és gyermekgyógyászat itt fel nem sorolt kórképeiben szenvedő betegekkel való foglalkozás is feladata az intézetnek.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
Parkolási megjegyzés:A klinikával szemben őrzött gépkocsi parkoló található.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek